חדר השרתים לא ימות בקרוב

זוכרים שבפוסט הקודם שלי הזכרתי את ה Snowball Edge החדש? אם כן אז אתם בטח זוכרים גם שאמרתי שזו דוגמא לאפשרות לגשר על הפער בין חדר השרתים והענן, בין המחשוב המקומי ומחשוב הציבורי המבוזר. מסתבר שמאוחר יותר באותו היום ממש שפרסמתי את הפוסט, אמזון הכריזו גם על מוצר חדש בעל השם המלחיץ AWS Outposts. אמזון נכנסת חזק אל המחשוב המקומי ומאפשרת שתי חלופות, הראשונה למי שרוצה להשתמש בשכבת הניהול של VMware והשניה מיועדת למי שרוצה חווית ניהול זהה לניהול AWS בענן הציבורי.   ההכרזה הזו היא תזכורת לכמה דברים, הראשון הוא שהמחשוב המקומי לא מת, יש עדיין סיבות טובות להחזיק חדרי שרתים והשניה היא שהענן הוא לא רק "להיפטר מהברזלים" אלא גם מודל תפעול ותמחור, הטמעה של פתרון ענן פרטי מנוהל מאפשרת ללקוחות לצרוך שירותי מחשוב במודל ענן וזה אמור להיות החלק המעניין, לא איפה הCPU רץ אלא איך צורכים את משאבי ה CPU, איך משלמים עליהם, איך מתחזקים אותם ואיך מקבלים עוד מהם אם צריך.

סיימון וורדלי הוא איש מאד מעניין בעולם ה IT והעסקים, שעוסק הרבה בתחום שהוא המציא סביב מיפוי סביבות עסקיות והוא מתייחס לזה ממש כמו מיפוי של פעם, קרטוגרפיה, מפה פיזית שמצוירים בה קוים וכיוונים שמראים מי קשור למי ומה משפיע על מה בצורה ויזואלית. לאחרונה סיימון הפך אקסטרה  לוחמני לגבי serverless computing.

שימו לב להגדרה של Amazon ל serverless

" Serverless is the native architecture of the cloud that enables you to shift more of your operational responsibilities to AWS"

מבחינתם מדובר בארכיטקטורה שמאפשרת לנו בקלות רבה יותר לעבור לרוץ על הענן של אמזון, הם מאד ממוקדים במטרה וכדאי להבין שהמטרה שלהם היא לא בכרח המטרה שלנו או של הלקוחות שלנו.

וורדלי מביא כאן הגדרה רחבה יותר:

an event driven, utility based, stateless, code execution environment

event driven – מבוססת אירועים, אין שרת שעומד ברקע ומקשיב, יש משהו שגורם לחתיכת הקוד שלנו לרוץ באופן יזום

utility based – אנחנו משלמים רק על מה שאנחנו צורכים

stateless – זה החלק הקשה ביותר לדעתי, באופן כללי ההגדרה של וורדלי מדברת על קוד שרץ אד-הוק ונעלם בסיום התהליך ואין על העברה של מידע בין תהליך אחד לשני, יש רק תוצאה של ריצת הקוד, הוא לא נותן כאן מענה למקרים בהם קטע הקוד משווה נתונים לחצי מליון שורות נתונים אחרות או משווה תמונה לכמה אלפי תמונת אחרות. אני נוגע בנקודה הזו ואומר שהיא הכי קשה כי בציטוט הבא הוא ממש אומר שמי שעוד מנהל חדר שרתים משלו צריך לעמוד בפינה ולבכות.

כאן וורדלי ואני נפרדים, וורדלי הוא טהרן, הוא רואה הרבה דברים בצורה הרבה יותר נחרצת ממני ואולי בחזית עולם המחשוב, ממש בקצה הפירמידה, אולי יש בעולם ארגונים שלמים שמאמצים באופן מהיר ויעיל את כל הטרנדים הכי חמים בעולם ובאמת מצליחים להמריא לגבהים חדשים אבל אלו בהחלט לא הרוב. העולם עדיין משתמש ב Main Frame ומגבה לקלטות ורק בשבוע שעבר לקוח אמר לי שלוקח אצלו שבוע שלם כדי לפרוס מכונה וירטואלית מ OVA, שבוע! ארגונים בנויים מאנשים ולאנשים יש גם שיקולים שמורכבים גם מפרנסה, מאגו מנוחות ולא רק סקרנות טכנולוגית וטובת הארגון בו הם עובדים.

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s