לייב בלוגינג AWS Pricing Models Floor28 Webinar

לאור ההצלחה בפעם הקודמת חשבתי שכדאי שוב לפרסם בלייב את ההדרכה אבל נזכרתי שלא שמתי לינק להדרכות של Floor28 בפעם הקודמת וזה לא מנומס מצידי אז להלן:

https://floor28.co.il/

ההדרכה הפעם מתרכזת בשירותי סטורג', איזה כיף!

שירותי האחסון מחולקים ל3 קטגוריות עיקריות, Block, File ו Object, מוקד ההדרכה הפעם הוא שירות הבלוק, EBS וקצת על RDS.

שירותי File כוללים את EFS (שירות NFS) ואת FSX לשירותי קבצים של windows או luster. FSX משתמש ב S3 ב backed ככה שהוא מאד cost effective וכן highly available. ל EFS יש שני טירים של אחסון, סטנדרט (8 סנט לגיגה לחודש) וטיר של infriquent access בעלות של 2.5 סנט לגיגה לחודש. FSX עולה רק 1.3 סנט לחודש ל סינגל AZ או 2.5 לגיגה לחודש ל multi-AZ. אגב FSX תומך באינטגרציה ל Active Directory כיוון שהוא כאמור מכוון לסביבות windows. לא תאמינו אבל השירות הזה, FSX, כולל גם deduplication שאמור לחסוך כ 505 מעלות האחסון בשירות זה. זה די דהים כי זה נוגד את הקונספט של שירותי הענן בדרך כלל שמחייבים על נפח מוקצה בכלל, למה להם לחסוך לנו בנפחים?

עיצה ראשונה לחסכון בעלויות EBS היא למחוק volumes שאינם בשימוש, נשמע טרוויאלי אבל מסתבר שיש הרבה משתמשים שמוחקים את ה EC2 Instance שלהם אבל לא מוחקים את ה EBS שמחובר אליהם. ניתן למנוע טעויות כאלו אם בהקמת הEC2 אנחנו מגדירים גם delete on termination עבור ה EBS שהוגדרו עבורו, יש לישם לב שזה אכן מה שאנחנו רוצים כדי למנוע מצב הפוף של מחיקת מידע בטעות במחיקה של instance.

עיצה שניה היא לבחור את סוג הדיסק המתאים ל workload שלנו.

עכשיו הם נוגעים במשהו שהוא מאד קרוב לליבנו ב Silk, הם מדבירם על זה שלפעמים המשתמישם מקצים נפח ריק של אחסון על מנת לקבל עוד IOPS ועל זה שלפעמים זה משתלם יותר משימוש ב io1 עם Provisioned IOPS לוורלואד ספציפי, זה בדיוק פוגע ביכולת חזקה שלנו להפריד את נפח האחסון וביצועי האחסון. העיצה הבאה שהם נותנים קצת סותרת את הנקודה הקודמת כי הם מציעים להקצות רק את הנפח שאכן נדרש ולהשתמש ביכולת האלסטית להגדיל נפח תוך כדי עבודה. חשוב לזכור שניתן להגדיל את נפח הדיסק תוך כדי עבודה אבל לא להקטין ושוב הם מרימים לי להנחתה כי זה משהו שכן נתמך אצלנו באופן מובנה על גבי SDP.

לגבי snapshots בגדול הם ממליצים שוב את אותה עיצה ראשונית של למחוק סנפשוטים ישנים שאין בהם צורך יותר ושכדאי ליישם את ה retention policy שלנו על ידי יכולת life cycle management.

עוברים עכשיו ל S3

S3 standard, S3 intelligent tiering, standard IA, One Zone IA, Glacier, Deep Archive, אם בוחרים את השירות הנכון ניתן לחסוך עשרות אחוזים בהאתם לגישה בפועל שלנו אל המידע, ככל שהמידע "קר" יותר ניתן לאחסון אותו על שכבה נמוכה יותר ולחסוך מלא כסף אבל צריך לזכור שיש עלויות למשיכת מידע בטירים הזולים באמת ויש גם מינימום של זמן שמירה ומינים יחידת נפח לחיוב.

יש לשים לב שלכל אובייקט יש 8Kb ועוד 32Kb של overhead לmetadata. ה 8Kb הראשונים מחוייבים לפי Tier יקר גם אם המידע נמצא ב Tier נמוך.

בהגדרת life cycle ניתן להוריד מידע באופן אוטומטי לשכבה נמוכה יותר אבל לא להעלות ולשירות הזה יש עלות גם על פי כמות הטרנזאקציות.

שירות storage analysis עולה גם הוא כסף, 10 בסנט למליון אובייקטים לחודש

שירות שמוצג בדמו הוא שירות trusted advisor שיודע להראות לנו under utilized EBS volumes. ניתן להשתמש בלמבדה להריץ בדיקה אוטומטית של ווליומים שאינם בשימוש מעל פרק זמן מוגדר מראש.

כשהדגימו כלים של S3 קצת איבדתי ריכוז אבל הכלים נראים יעילים סך הכל

זה הכל להיום, תודה למי שעקב כאן ותודה לצוות Floor 28

כמו תמיד אשמח לפידבק,

ניר מליק

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s