ואוו איזה שפע, מאיפה מתחילים?
בשבוע שעבר התקיים VMworld Barcelona ובניגוד לשנים קודמות, האירוע של EMEA לא היה רק שידור חוזר של האירוע האמריקאי אלא כלל שפע של הכרזות ולקראתו הוכרז גם שיתוף הפעולה האסטרטגי בין VMware לספקית מחשוב הענן הגדולה בעולם, Amazon (כולל היכולת למתוח את רשת התקשורת אל הענן הציבורי באמצעות NSX!)
זו מגמה חיובית ומעניינת בעיניי וכפי שכתבתי בעבר זה נראה לי כמו טרנד שהולך להתרחב.
אז צוללים קדימה:
VSAN
שני חידושים משמעותיים בגרסה 6.5 של מוצר SDS זה:
Virtual SAN iSCSI Service – אחד החסמים העיקריים לשימוש בפתרונות HCI הוא החשש מפני "גן סגור" היות ופתרונות אלו נוטים לשרת רק את עצמם. שירות ה iSCSI החדש של VSAN מאפשר לספק שירות Block storage גם לשרתים שאינם חלק מסביבת ה VMware עליה פעיל שירות ה VSAN ובכך נפרצת חומת הגן. מנגנון הניהול הינו אותו מנגנון ניהול ומבחינתו פשוט נוצר אובייקט חדש שמוצג החוצה ב LUN + iSCSI Target.
2-node direct connect – כבר בגרסה קודמת הוכרזה תמיכה בכמות מינימאלית של 2 שרתים בסביבת VSAN ועכשיו תצורה זו נתמכת גם בקישור 10Gb ישיר בין שרתי ה Host. תצורה זו מורידה עוד יותר את סף הכניסה וחוסכת בעלויות הפתרון המינימאלי הנתמך.
מבחינת רישוי, פתרון All Flash VSAN נתמך גם בגרסת רישוי Standard כך שמי שצריך ביצועים גבוהים אך לא חייב פיצ'רים מתקדמים יכול להסתפק ברישוי הפשוט יותר, שוב, סף כניסה נמוך יותר. נראה ש VMware עושה הרבה מאמץ להפוך את המוצר ל commodity.
vSphere 6.5 והתשתית שמתחת
VMFS 6.5 – תמיכה ב auto space reclamation – יכולת חדשה הנשענת על VAAI הישן והטוב וספציפית על VAAI UNMAP – בלוקים פנויים משוחררים עכשיו באופן אוטומטי למערך האחסון לשימוש על ידי volume אחרים
HA high availability – גרסה זו כוללת שיפורים משמעותיים בניהול ההתאוששות – ראשית, שיפור ביכולת לתעדף את סדר עליית שרתים הוירטואליים במקרה של HA ועכשיו ניתן לגם לסמן ששרתים בעדיפות נמוכה ימתינו לקבל hart beat מהשרתים שכבר עלו בעדיפות ראשונה או אפילו ימתינו לקבל hart beat מאפליקציה ספציפית. יכולת זו מורחבת עוד יותר על ידי יכולת אורקסטרציה מובנית לתהליכי HA שם אנחנו יכולים לסמן קבוצות שתרים כתלויות אחת של השניה, אם שרתי אפליקציה תלויים בשרתי DB אז ניתן לקשור אותם ספציפית אחד לשני.
אחד החידושים היותר חשובים בתוך HA לדעתי הוא ProActive HA, חידוש זה מאפשר לקבוע פרמטרים לפיהם מכונות יבצעו fial over אוטומטי במקרה של ירידה ביציבות או צפי לפגיעה ביציבות. דאנקן אפינג מפרט על זה קצת יותר והוא מדבר על זה שזה נראה כמו רכיב DRS יותר מאשר רכיב HA אבל כך או כל זו יכולת מעניינת.
DRS – חידוש אחד ב DRS הוא יכולת לניהול משאבי רשת בנוסף למשאבי Host ומשאבי אחסון. DRS דוגם גם את רכיבי הרשת, כולל הפורטים הפיזיים, כדי לוודא שהשרתים הוירטואליים מקבלים את המשאבים הנדרשים.
חידושים ב VVoL – זוכרים את הפיצ'ר החדש והכי מגניב בעיני? אז גם בו יש חידושים והחידוש העיקרי הוא תמיכה מלאה ברפליקציה כלומר תמיכה ברפליקציה מבוססת מערכי האחסון כולל יכולת יצירת קבוצות רפליקציה להגנה על סביבות או מערכות ולא רק על שרתים בודדים או כמו בעבר, volume המכיל כל מני שרתים. כמובן שצריך תמיכה רשמית מצד יצרנית מערכת האחסון וצריך לשדרג ל VASA בגרסה העדכנית אבל, היי, זה מתחיל להיות מעניין.
קצת הרחבה על השת"פ עם AWS – ראשית, לדעתי, המשמעות היא ש VMware ויתרה בפועל על להיות ספקית ענן בעצמה. זה בסדר, מדובר בשוק קשה ותחרותי והרווחיות שלו תלך ותקטן. שנית, המרוויחה הגדולה כאן היא AWS כי בפועל לקוחות השת"פ בעצם ינדדו אל תוך מעמקי השירותים השונים של AWS גם אם הם יתחילו על "ענן פרטי מנוהל". לקוחות יתחילו עם שירות VMware על החומרה היעודית של AWS, יראו שזה טוב, ירימו שירות אנליטיקה, או איזון עומסים או כל מני רכיבים שמשתלבים לתוך הפתרונות שלהם ויום אחד ימצאו עצמם פשוט רצים על AWS במקום על VMware. זה דיון מעניין כי בעצם אל יהיו גם לקוחות שפתאום יגלו כמה באמת עולה שירות הענן וכל נושא ה ROI יחזור לשחק תפקיד. הרבה פעמים צריך להזכיר ללקוחות שה ROI הוא רק אחד הפרמטרים במעבר אל או מהענן, העלות היא לא תמיד אטרקטיבית אבל אפשר לעשות דברים שקשה לעשות ב ON-prem.
זהו, כמובן שאלו לא כל החידושים, לא נגעתי למשל בחידושים בעולם ה end user וכל מני כאלו, אבל לדעתי זה ממצה את הדברים העיקריים שכדאי לדעת.
אשמח לשמוע מה דעתכם, תרגישו חופשי.
שלכם,
ניר מליק
מחשבה אחת על “VMware VMworld 2016 roundup”