בשבוע שעבר הייתי כזכור במומביי, הרבה תודה ל @ShanyHadas שהתארחה בינתיים כאן בבלוג וכתבה קצת על עולם אבטחת המידע. כמחווה וכתודה אני רוצה להפנות אתכם להרצאה של @benjammingh שהעוסקת בעיקר באופן שבוא יש לבחור מודל איומים ריאלי. נכון שה NSA יכולים לפרוץ אליכם לארגון ונכון שגוגל יודעים עליכם הרבה מאד מידע אבל שניהם כנראה לא מאיימים על היכולת של החברה שלכם לעשות עסקים ולעומת זאת העובדה שהמזכירה של המנכ"ל מחזיקה פתק עם הסיסמאות שלה מתחת למקלדת יכולה להיות בעייתית מאד. בן נראה יותר כמו מקעקע מאשר כמו איש אבטחת מידע והוא נראה קצת יבשושי עד שמתרגלים להומור הבריטי אבל הוא מעביר כמה נקודות מאד חשובות על סדר עדיפויות נכון בבחירת המאבקים במלחמה על אבטחת המידע.
בחזרה למומביי, ואוו איזו חוויה ואיזו הפתעה, איזה מקום מוזר מיוחד ומעניין. החודש הייתה לי גם יומולדת ובפעם הראשונה ב 39 שנותיי יצאתי מארוחה צמחונית ובמקום ללכת למקדונלדס אמרתי לעצמי ואוו ענקי, כן, פעם ראשונה שהתרגשתי ונהניתי מארוחה צמחונית לגמרי. אגב, הטיסה עצמה היתה אירוע די מדכא, שורה 55 במטוס עמוס לחלוטין בעבדי הייטק, המטוס נראה ומרגיש כמו הסעה מאורגנת של מפעל, עשרות אנשים שבאופן קבוע טסים כל שבוע הלוך חזור מישראל להודו ורובם באופן מופגן לא באמת מרוצים מהסידור הזה.
מרץ היה החודש הראשון שלי באינפינידט אבל הוא גם החודש האחרון בשנה עבור הרבה יצרניות ולכן הוא חודש של הרבה סיכומים בתעשיית המחשוב. מאחר חברות רבות מפרסמות את הדו"חות הציבוריים שלהן ברבעון זה, גם האנליסטים השונים מפרסמים את הדו"חות שלהם, דו"חות על הדו"חות.
אז שוק התשתיות האחודות הלוהט נתקל בקיר בסוף שנת העסקים, ככה מדווחים לנו ב IDC. הסקירה לא מספקת ניתוח רצני לגבי הסיבות להצטננות השוק הזה אבל זה הולך יד ביד עם הירידה בשוק השרתים. כדאי לשים לב למגמות כאן, שוק השרתים הבודדים יורד לעומת שוק התשתיות האחדות שעדיין עולה אבל עולה פחות מהר, לדעתי המשמעות של המגמות האלו היא שהרעיון מאחורי תשתיות אחודות אכן עובד והלקוחות באמת מחפשים את הפשטות לקוחות קונים פחות אבל אם הם בכל אופן מבצעים רכישה, יותר לקוחות יחפשו פתרון אחוד מאשר שרתים בודדים. בעידן של שחיקת התקציבים, לקוחות מחפשים מודל רכש פשוט, מודל הטמעה פשוט ומודל ניהול פשוט.
לעומת שוק השרתים, בשוק האחסון אפשר לראות לצד שחיקה ברווח, עליה מאד משמעותית בנפחים שנרכשו השנה. אולי הפער בין השרתים לאחסון מגיע מהעובדה שקצב הגידול בעוצמת השרתים (כוח עיבוד וכמות זיכרון) גבוה מקצב הגידול בנפח האחסון הזמין ביחידת דיסק כאשר החריג היחיד כאן הוא דיסקי ה 16TB SSD שעדיין לא מהווים סטנדרט נפוץ בתעשייה.
בינתיים בעולם מקביל, @jessfraz כתבה פוסט רגזני על ההבדל התפיסתי בין קונטיינרים לשאר מיני ירקות וכנראה קלעה לדעת הקהל הטוויטרית או לפחות לדעתו של (@marioploria) כי הוא קנה שני דומיינים במיוחד לכבוד הפוסט שלה ועכשיו גם containers.win וגם containers.fail מפנים אל הפוסט שלה.
עמדתי לסיים את הפוסט הזה ולשלוח אבל פתאום ראיתי שחטיבת ה IP של ברוקייד נרכשת על ידי Extreme Networks תמורת 55M דולר. 55M עבור חטיבת ה IP לעומת המחיר המלא שברודקום שילמו על החברה כולה בשנה שעבר, 5.5B (מיליארד!) דולר. זה פער די מדהים והוא מראה כנראה את הפער בין שווי של פעילות מובילה בעולם לבין חטיבה חלשה בתחום מוצף.
שלכם תמיד,
ניר מליק
2 מחשבות על “קצת מכל דבר – סכום חודש מרץ”