Tintri, UPS, Veeam – הראשון דועך, את השני לא צריך ורק השלישי מתחזק מגרסה לגרסה

טינטרי גלוריה מונדי

ביולי 2013 הייתי ב kickoff של Actifio בברצלונה. אורח הכבוד של הכנס היה מייק פילטוף, סמנכ"ל השיווק של צ'מפיון, חברת אינטגרציה אמריקאית שזכתה באותה השנה להיות השותף המצטיין של אקטיפיו באמריקה. מייק תיאר את חברת צ'מפיון והיה נשמע לי שהוא מתמודד עם אותם אתגרים שאנחנו מתמודדים איתם, רק בקנה מידה אמריקאי כמובן. ניגשתי אליו באחת ההפסקות והתיידדנו. גם הם מכרו באותם ימים הרבה מערכות אחסון של יצרן אחד וחשבו שכדאי להתרחב, גם הם הרגישו שרכבת ה Flash יוצאת לדרך ואין להם מענה, גם הם הרגישו שהרווחיות בעולם ה IT נשחקת ושאלתי אותו במה עוד הם מתעסקים, האם הוא יכול להמליץ לי על טכנולוגיות מעניינות ששווה להסתכל עליהן.

השם הראשון שהוא הזכיר היה Tintri. טינטרי היו הראשונים לספק מערכת אחסון ש"מודעת" לסביבת הווירטואליזציה שמעליה. בשבוע שעבר הם הודיעו שהם שוקלים למכור את החברה, קצב ההפסדים שלהם עולה (כמעט 38 מיליון דולר הפסדים על הכנסות של טיפה מתחת ל 32 מיליון דולר) , אנשי המכירות הטובים שלהם בורחים ונראה שיהיה מאד קשה להציל את החברה.

דיברתי עם מייק גם על פתרונות גיבוי וארכוב והוא הזכיר שהם מתחילים לשחק עם פתרונות  LTFS. גם אני חשבתי באותם ימים ש Tape is Dead אז הרעיון להשמיש את ה Tape כחלק ישיר של מערכת הקבצים נשמע דווקא מעניין אבל לא נתקלתי מאז ביישום של זה, מישהו מכם כן?

אגב אם אתם בברצלונה, שווה לבקר ב Tragaluz, מסעדה מעולה ומגוונת שכל קומה בה נראית קצת אחרת.

tragaluz

מי צריך UPS?

כריס מלור מספר לנו היום שסופרמיקרו התחילו להשתמש בסוללות גיבוי במארז 1U על מנת לייתר את הצורך במארזי UPS גדולים. לטענת סופרמיקרו כמה מההשבתות הגדולות בעולם ה IT בשנים האחרונות מקורן בתקלה במארזי UPS ובכלל זה השבתה של AWS בסידני והשבתה של Azure ביפן. סופרמיקרו מצטרפים כאן אלינו בעצם, כל מערכת אחסון של Infinidat מצוידת באופן מובנה בשלוש יחידות של סוללות גיבוי במארזי 1U על מנת לספק לבקרים את כל הכוח הנדרש להם לבצע graceful shutdown במקרה של כשל מלא באספקת החשמל של ה datacenter.

ibox

veeam משיקים גרסה קצת לפני השקת הגרסה

החברים ה Veeam אמנם הכריזו כבר די מזמן על גרסה 10 אבל בינתיים הושקה היום באופן רשמי את עדכון 3 לגרסה 9.5 שכולל תמיכה ב SQL 2017 ותמיכה מובנית באייג'נטים של windows ושל Linux (כן כן שרתים פיזיים ושרתים שמתארחים בענן). פיצ'ר נוסף שנכלל בגרסה זו נקרא Data Location tagging המיועד לסייע בניהול נכון של מידע על פי הכללים והתקנות המתאימים למיקום הגיאוגרפי בו נוצר המידע כמו למשל GDPR (שווה פוסט בפני עצמו לא?). ביצוע פעולה הנוגעת למידע שמסומן בTAG גיאוגרפי יקפיץ הודעת התראה כך שנוכל לצמצם פעולות אסורות. פיצ'ר נחמד שצריך לראות איך יתפתח והאם לא יהפוך להיות סתם  popup שהאדמין יוריד מיד (האם אתה בטוח?) אלא משהו שמנוהל אוטומטית עם הגדרות out of the box לגבי מה מותר ומה אסור.

גרסה זו תכלול גם את ה Universal storage API שכבר סיפרתי לכם עליו והשווצתי שאנחנו הראשונים לפתח אינטגרציה באמצעותו. וכמובן שקיימת תמיכה נרחבת עבור Veeam במוצר הגיבוי שלנו, IBA.

זה הכל להפעם,

אשמח לשמוע תגובות מכולכם!

שלכם,

ניר מליק

 

4 מחשבות על “Tintri, UPS, Veeam – הראשון דועך, את השני לא צריך ורק השלישי מתחזק מגרסה לגרסה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s