Sharing is caring – למה אתם לא חולקים את הידע שלכם?
השבוע היה שבוע בסימן נוכחות ברשת ופעילות ברשתות החברתיות,
בפודקאסט סיכום השנה של vSPEAKING, סקרו ג'סטין וג'ון את הרכיבים הנדרשים מבחינתם כדי לספק את הפודקאסט המוצלח שלהם, בפרק מיוחד שהועבר הפעם גם בפורמט VLOG כדי שנוכל לראות את הדברים, הם סקרו את החומרה והתוכנה שכדאי שיהיו תחת ידיו של כל מי שרוצה להקליט פודקאסטים בעצמו במשרד הביתי שלו וגם המליצו על רכיבים נוספים שנדרשים כדי להקליט "בשטח".
באותו היום ממש שאל חבר שלי, אמיר כוכבי, שכתב עד לא מזמן את הבלוג "זבובונים באישונים", אם אנשים עוד כותבים בלוגים בימינו
באותו הזמן בערך, הפודקאסט Geek Whisperers הקדיש לאחרונה לנושא שני פרקים נפרדים, הראשון הוקדש לאיך מתחילים בכלל פודקסאט, אל מי פונים, על מה מדברים ואיך צוברים קהל.
והשני הוקדש למאמר של קאל ניופורט שפורסם לאחרונה בניו-יורק טיימס ונקרא quit social media, your career may depend on it. ניופורט בתורו מתייחס למאמר של אנדרו סאליבן I used to be a human being שבו סאליבן מתייחס להפגזה התמידית שהאדם המודרני סופג, הפגזה של מידע, דעות, שנינויות וסרטוני חתולים, כולם מוערבבים אחד בשני ללא סינון, אימות או תיעדוף.
אפילו נתקלתי השבוע במישהי שמשתמשת ב github כדי לרכז את התוכן Online שלה במקום אחד פשוט לניהול במקום לפתוח בלוג רשמי או להקים לעצמה אתר ולנהל אותו. רעיון די מגניב לדעתי אגב.
מה דעתכם, אני צריך להקים גם פודקאסט? מישהו יקשיב לי מברבר שעה פעם בשבוע-שבועיים? אולי אתם צריכים להקים פודקאסט? או לפתוח בלוג? או סתם להיות יותר פעילים ולתרום מידע אחד לשני? יש עוד מקומות שאני צריך לדעת עליהם בהם יש מישהו שחולק מידע עדכני ומסודר בעברית על עולם ה IT?
אני קורא גם לכם קוראי הנאמנים, בהנחה ואתם שם, חוץ ממך דני כפרה עליך שמגיב לי בכל פעם שאני מפרסם פוסט חדש, לכתוב, להקליט, ליצור, לפרסם, לחלוק מידע. סטטוס בפייסבוק או ציוץ מחוכם הם לא באמת לחלוק ידע, לטעמי, כי גם אם מדובר בשרשור ציוצים מעניין ומחכים, הוא די זמני, קשה לחזור אליו, לקטלג אותו, להשתמש בו בעתיד כדי לרענן את הידע על נושא מסויים.
The phoenix project – קריאה מומלצת לכל מנהל, קריאת חובה לכל מנהל בעולם ה IT
בחודשים האחרונים שמעתי הרבה על הספר the phoenix project. נתקלתי בהרבה מאד ציוצים ופוסטים שמזכירים את הספר כולל למשל גלן דקהייזר שדיבר על הספר לא מעט ב Insight Berlin האחרון במהלך הקלטת הפודקאסט tech ONTAP על הבמה במהלך הכנס
הכותב, ג'ין קים, התארח גם בפודקאסט עצמו לא מזמן
אז החלטתי לקרוא את הספר בעצמי ולראות על מה המהומה. ובכן, אני קורא בשקיקה כבר כמה ימים, כל רגע פנוי כמעט, הספר מרתק ואני מזהה בו כל כך הרבה דברים שדומים עד כדי זהות למה שמתרחש אצלי בארגון ואצל כל כך הרבה ארגונים שאני מבקר באופן יום-יומי. אני חייב לכם סקירה מקיפה אחרי שאסיים אבל בינתים, פשוט תסמכו עלי, רוצו להזמין באפליקצית הרכישה הקרובה לידכם.
הספר עצמו מתאר באופן סיפורי את כניסתו של ביל לתפקיד VP of IT operations בארגון גדול. האבולוציה שביל והארגון שלו חייבים לעבור באופן מאד מהיר כדי לשרוד את קצב השינויים האדיר בעולם המחשוב שלנו מאד מעניינת ולכל אחד מאיתנו יש מה ללמוד מהעקרונות שהספר מתאר. זהו ספר עלילתי ולא עוד ספר הדרכת מנהלים משעמם, יש בו דמויות, עלילה, אקשן, תחכים (תחכי IT אמנם ולא 007 אבל בכל אופן תחכים), הוא נקרא בכייף ולא עוד text book משעמם ויומרני. לכל מי שמחפש את ה Buzz word המתאים, ג'ין קים והספר שלו נחשבים ממובילי תנועת ה DevOps.
למי שמחפש קיצורי דרך יש גם מהדורה מתומצתת או אם תרצו "תקציר ארוך" של הספר
יאללה זה הכל הפעם, כרגיל אשמח לשמוע מה דעתכם!
שלכם תמיד,
ניר מליק
מחשבה אחת על “sharing is caring and the phoenix project”