הבוקר הושקה הגרסא החדשה של מערכת ההפעלה ONTAP, חידוש מספר 1 ברשימה הוא שאין יותר Clustered Data ONTAP אלא רק שם אחד, ONTAP!
יש הרבה חידושים בגרסא זו אשתדל לכסות את כל מה שאני מכיר, לא לפי סדר חשיבות
נתחיל בחידושים בתחום יכולות של מערכת ההפעלה עצמה:
אחרי שנים רבות עם טכנולוגית RaidDP המגינה מפני אובדן מידע גם בנפילה של 2 דיסקים באותו Raid Group, כוללת ONTAP 9 גם יכולת הגנה מפני 3 דיסקים באותו Raid Group. יכולת חדשה זו נקראת Raid TEC. במקור התכוונו לקרוא לזה Raid TP אבל אז נזכרו במשמעות TP בסלנג אמריקאי והחליטו לוותר (סיפור אמיתי!)
הצורך העיקרי עליו עונה טכנולוגיה זו הוא הגידול בנפחי דיסקי SATA, כיום נפוצים בתעשיה דיסקים בנפחי 6TB וכן 8TB ובקרוב יושקו דיסקים בנפח 10TB. נפילה של דיסק איטי כל כך גורמת כמובן למשך זמן rebuild ארוך ומטרת Raid TEC להמשיך ולהגן על המידע ברמה גבוה גם במהלך זמן rebuild ארוך כל כך. שימוש ביכולת Raid TEC מאפשר הגדלה משמעותית של גדלי Raid Group שהוגבלו בשימוש בדיסקים גדולים אלו.
לצד יכולת זו נמשכת ההשקעה הגדולה בתוכנה לבדיקת תקינות הדיסקים על מנת לצפות מראש ולמנוע נפילה של דיסק כלומר שיפור היכולת להעתיק את המידע אל דיסק Spare ולהוציא דיסק לא תקין משירות לפני שהוא נופל ומתעורר הצורך ב rebuild (העתקה פשוטה ומהירה יותר מ rebuild כמובן)
המעבר מ Raid DP אל Raid TEC ניתן לביצוע ללא השבתה ואם לא חורגים מגודל Raid Group ניתן גם לבטל את המעבר ולחזור אל Raid DP.
חידוש משמעותי נוסף ולדעתי מרגש מאד הוא הטמעה של יכולת חדשה בתחום חסכון בנפח האחסון, Data Compaction!
יכולת זו הינה יכולת משלימה ל Data Compression ומיעלת את התהליך, לאחר ביצוע הדחיסה יכולים להווצר בלוקים המכילים חלל ריק. יכולת Compaction. מאחדת בלוקים אלו על מנת
המשמעות היא שיפור נוסף של יכולת חסכון המידע הכללית במערכת היות וכלל הטכנולוגיות עובדות ביחד, המידע נדחס ולאחר מכן מצומצם.
בתחום החומרה, החל מגרסא זו נתמכים דיסקים מסוג 15TB SSD במערכות אחסון All Flash FAS AFF. מדף DS2246 סטנדרטי תומך כמובן ב 24 דיסיקם מסוג זה וביחד עם יחס חסכון נפח בסיסי של 1:4 המשמות היא 360 נפח Raw במדף של 2U ונפח ישים של מעל 1PB ! לא רע (למעשה אלו דיסקים של 16TB עם right size של 15.3 אבל לא צריך להיות קטנוניים)
חידוש נחמד בתחום הניהול נקרא בשם הפשוט והברור Headroom. מדובר ביכולת מובנית במערכת האחסון עצמה לדווח על "כמה נשאר" כמה עוד ביצועים המערכת מסוגלת לספק וכמה עוד אפשר לגדול לפני שניתקל בבעיית ביצועים.
יכולת שהיתה בעבר וחוזרת בגרסא זו היא יכולת Snap Lock ליישום יכולת נעילה של מידע WORM
פתרונות Metro Cluster הורחבו בגרסא זו לתמיכה ב 8 בקרים והוחזרה היכולת לבחור איזה מידע ירופלק ואיזה ישאר מקומי ויקבל רמת שרידות נמוכה יותר.
בפוסט מאוחר יותר ארחיב לגבי חידושים בתחום תהליכי הטמעת המערכות, אני עוד לומד אותם בעצמי והם כוללים הרבה אוטומציה וקיצור זמנים מהקופסא אל סביבת הייצור כמו כן אעדכן לגבי גרסאות חדשות להטמעה על גבי תשתית וירטואליזציה ברוח Data Fabric עליה כתבתי בפוסט הקודם.
בינתיים מוזמנים לשמוע סקירה מצויינת של החברים ב Tech ONTAP
שלכם,
ניר מליק
3 מחשבות על “ONTAP 9 is here”