How to PoC
אז, שוב נסעתי להודו בשבוע שעבר, אחרי שכבר חלקתי אתכם קצת חוויות מהנסיעה הקודמת, הפעם אני רוצה לדבר קצת על הצד הטכני של התפקיד שלי. הנסיעה הקודמת כללה בעיקר פגישות עם לקוחות והפעם המטרה העיקרית של הנסיעה היתה ביצוע PoC אצל לקוח פוטנציאלי.
תהליך PoC הוא תהליך רב שלבי שמתחיל עוד הרבה לפני שנפגישם בפועל באתר הלקוח. האתגר הראשון הוא האתגר הלוגיסטי, המערכת אותה מדגימים ללקוח צריכה להגיע שלמה ותקינה אל אתר הלקוח, אם אתה מדגים תוכנה זה קצת פחות מאתגר, אם אתה מדגים מערכת ששוקלת מעל טון והיא צריכה להגיע לצד השני של העולם זה יכול להיות מאד מורכב. אם אתה עובד כמוני מול השוק ההודי וצריך לשלוח מכונה ענקית באמצע עונת המונסון, קח הרבה אויר כי הרבה מאד הולכים להשתבש בדרך עד שתזכה לראות את אישור המסירה של המכונה.
תהליך מקביל שחייב להתרחש לפני הגעה לאתר הלקוח הוא תהליך תיאום הציפיות. יש לנהל מספר שיחות עם הלקוח וללוות את השיחות האלו במסמכים, לפני שמישהו נכנס לרכב או עולה על מטוס, חייבים להבין מה הלקוח מצפה לראות, האם הציפיות שלו מציאותיות ומה נדרש על מנת לעמוד בציפיות אלו. הצוות שלי ואני משתמשים בטמפלט די מסודר על פיו אנחנו עובדים, אנחנו תמיד שולחים את הטמפלט הזה מראש ללקוח כדי שיאשר שתכנית הPoC נראית לו הולמת את צרכיו והוא כמובן גם יכול להוריד או להוסיף דברים לפי צרכיו. בכל שימוש בטמפלט חשוב לנקות אותו לפני שליחה ללקוח, אין צורך בעמוד שלם של בדיקות openstack אם הלקוח לא מתכוון לבדוק את זה.
תהליך תיאום הציפיות צריך להיות דו-כיווני ולפעמים מדלגים בטעות על התובנה הזו, חשוב מאד שהלקוח ידע מה מצופה ממנו ויאשר שהוא, הצוות שלו וסביבת העבודה שלו יהיו מוכנים לפעולה. הפעם לא היה לחץ גדול מדי של לוחות זמנים אבל יש פעמים בהם המתנה של שעתיים לפתיחת פורטים ב firewall יכולה להיות מאד מעצבנת. גם כאן אנחנו משתמשים בטמפלט מתעדכן של מה נדרש מהלקוח, הרשאות, פורטים, תקשורת פנימה אל חדר השרתים והחוצה אל המשרד לעדכונים, הרשאות כנסיה פיזית אל חדר השרתים להדגמת יכולת שרידות וכו'.
ביצוע הליך ה PoC עצמו מצריך קצת ידע טכני, קצת "מכירתיות" (salesmanship) וקצת מחשבה מהירה על קצות האצבעות כי כשצריך גם להתגבר על פערי שפה ותרבות ולא רק על האתגר הטכני עצמו, לפעמים נוצרת אי-ודאות, לא תמיד ברור מה בדיוק מתרחש עכשיו, למה עושים משהו עכשיו או למה לא עושים כלום כבר כמה דקות, נדרשת מידה יפה של רגישות כדי לאזן בין הרצון לשמור על רוח חיובית ואווירה טובה לבין הרצון באמת לקדם את תכנית ה PoC אל סופה המוצלח.
תהליך ה PoC הוא חלק מתהליך המכירה ולכן מאד חשוב לתעד את מה שנעשה כדי להציג את התוצאות גם להנהלה הבכירה יותר שלא תמיד תהיה מעורבת ישירות ב PoC, יש לוודא עם הלקוח שהוא מבין מה רואים בכל שלב ולהדגיש במה זה שונה ממה שהוא עשה עד היום או במה זה שונה ממה שהמתחרים יכולים להראות לו, גם בשלב הזה רוח חיובית, התלהבות ו"מכירתיות" מאד יכולים לעזור להעביר את המסר, אני אפילו לפעמים אומר ללקוח משהו בסגנון "זה בסדר להראות שאתה מתלהב, מה שאני מראה לך די מגניב", זה לא חייב להיות הניסוח המדויק ולא בכל מערכת יחסים זה מתאים אבל הכיוון אליו אני מנסה להוליך את השיחה עם הלקוח הוא כיוון של חוויה משותפת, לפעמים זה עובד וכשזה עובד זה הופך גם התהליך העסקי וגם את החוויה הרגעית למוצלחים יותר, אחרי הכל מי רוצה לבלות 3 ימי עם זרים מוחלטים בשתיקה מביכה?
העיצה האחרונה בנושא להפעם היא ההכנה ברמה האישית, חובה לנסות בעצמך במעבדה כל דבר שאתה מתכנן לעשות אצל הלקוח כדי לדעת איך נראית התוצאה הרצויה ולנסות, אם אפשר, גם לתת מענה אם מקבלים תוצאה אחרת. כדאי מאד להביא איתך כל מה שאולי יהיה נחוץ ל PoC מוצלח, אני הבאתי איתי הפעם גם מפתח שוודי כי אמרו לי שאולי יהיה צורך להזיז את המכונה מחדר שרתים אחד לשני. הבאתי גם שני סטים של מתאמי חשמל, כבל RJ45, טושים מחיקים, מתאם VGA-HDMI, דיסק קשיח נייד, דיסק-און-קי ומחברת. אלו דברים שבכל מקרה כדאי שיהיו בתיק אבל אם אתה נוסע במיוחד להודו כדי להדגים משהו, כדאי מאד שיהיה לך כל מה שאתה צריך בשביל להדגים אותו. על הדרך הכנתי גם על המחשב שלי עותק של כל תוכנה ו virtual appliance שיש לנו שחשבתי שנזקק לו וגם הורדתי מראש חלק ניכר מהתיעוד שחשבתי שיהיה בו צורך (ומצאתי עצמי עושה השלמות תוך כדי כי לא חשבתי על הכל )
לא לשכוח גם להנות, גם לעבוד במשרד של מישהו אחר יכולה להיות חוויה מעניינת, ללכת איתו לאכול צהרים בחדר האוכל של העובדים, לראות איך נראה תור לצ'אי בשעה 4 בבניין של 6000 עובדים הפעם הראשונה, לקנא בהם שיש להם דוכן של מיצים מפירות טריים ושכוס מיץ אננס טרי עולה פחות ממה שעולה כאן ובכן, כמעט כל דבר.
Cisco UCS M5
Cisco הציגה לא מזמן את דור 5 של השרתים שלה, שרתי ה UCS. השרתים החדשים תומכים בסדרת המעבדים החדשה של Intel, Scalable Processors או בקיצור SP, מספקים תמיכה בכמות כפולה של RAM לעומת דגמים מקבילים בדור הקודם וכן תמיכה בכמות גדולה יותר של מאיצים גרפיים כולל תמיכה בשני כרטיסי Nvidia בשרת הלהב הכי פופולרי, B200. הדור החדש כולל כרגע שני שרתי להב ושלושה שרתי Rackmount.
במקביל הוצג דור חדש למערכת הניהול, UCS director 6.5, שכולל מעבר לתמיכה בדור השרתים החדש גם שדרוג ביכולות האוטומציה לפריסה של פתרונות flexpod אוטומציה של תהליכים בסביבות hyper-flex.
הערת שוליים חשובה שתשמח מאד הרבה מאד אנשי פריסייל שמוכרים שרתים באופן כללי: הדור החדש של מעבדי אינטל כולל יותר ערוצים ופחות רמות כלומר, אם הדור הנוכחי כלל עבור כל מעבד 4 ערוצים (Channel) וכל ערוץ תמך בעד 3 רמות (Rank), הדור החדש כולל 6 ערוצים עם שתי רמות. כמות רכיבי הזיכרון הכללית נשמרת (12), ההנחתה במהירות כאשר משתמשים בכמות גדולה של רכיבי זיכרון יורדת וסה"כ צריך להתעדכן בכללי האכלוס החדשים כדי שלא למכור בטעות ללקוחות כמות רכיבים לא נתמכות. אם אתם דומים לי אז תזדקקו לכמה וכמה קונפיגורציות עד שהמספרים החדשים יבואו לכם באופן טבעי.
בשולי החדשות
Gartner 2017 Magic Quadrant for Solid-State Arrays
Gartner פרסמו לא מזמן את הדירוג שלהם למערכי אחסון מבוססי Flash, טיפה מוזר לראות את ריבוע הקסם כל כך עמוס הרי לא יכול להיות שכל מי שמשחק בקטגוריה הוא גם מוביל בקטגוריה, או שמשהו שתהליך הבדיקה דורש ריענון או שמערכי All Flash הפכו עד כדי כך Commodity שכל מי שנוגע בהם מצליח. אני מהמר על אופציה א'. עוד מעניין היה לראות בריבוע ה visionaries שTegile מדורגים טיפה יותר גבוה מטינטרי שהנפיקו בבורסה בניו-יורק לאחרונה. אמנם ההנפקה של טינטרי היתה קצת נמוכה אבל לא ידעתי שהחברים בטג'ייל עוד בכלל בביזנס אז הנה, כל יום לומדים משהו חדש.
Google Cloud Transfer Appliance
בשנים של איחור, אחרי שAWS מספקים גם Appliance בשם Snowball וגם את המגה-משאית שלהם Snowmobile, גם גוגל מצטרפים עם מארזי דיסקים מוקשחים המספקים עד 100TB במארז של 1U או 480TB במארז של 2U (נפחים לפני דחיסה), המיועדים לאפשר ללקוחות העתקה של נפחי מידע גדולים מאתר הלקוח אל שירות הענן של גוגל בלי המורכבות והעלויות של הגירה על גבי קווי התקשורת.
Mellanox Spectrum-2
הולי שמולי, החברים ביקנעם היו כנראה מאד עסוקים בחודשים האחרונים והנה הם יוצאים בהכרזה על סדרת מתגי Ethernt חדשה שתומכת במהירויות 200 וגם 400 ג'יגה לשניה, רוב הלקוחות בארץ לדעתי עוד לא עברו ל 10Gb ואני מהמר גם שרוב הפורטים בעולם עוד לא עברו הסבה והנה זו כבר טכנולוגיה של פעם, די מדהים.
זה הכל להפעם חברים,
אשמח לשמוע הערות והארות
שלכם תמיד,
ניר מליק
שלום ניר..!
בתור מישהו שעבר ועובר הרבה מהדברים שרשמת על POC והחוויות בהודו (זה הרי הגיוני בהתחשב בעובדה שאנחנו יושבים 40 ס"מ אחד מהשני ובאותו צוות ), זה מרענן לשמוע חוות דעת כשזו מוגשת ממבט אישי (בין-אישי אולי?) ולאו דווקא רק טכני.
שבוע POC, כפי שהגדרת אותו – נופל על הצד הטכני יותר של העבודה שלנו. יחד עם זאת, הדגשת (כך נדמה לי) את הצד הבין-אישי של העבודה. הרי קל מאוד לשקוע בדיונים על הנתונים והמספרים. לשקוע בנתוני ביצועים, פעולות הממשק והתקנות מוצרים חדשים.
אני חושב שזה פותח מקום לדיון כולל על מה יותר חשוב ואיך כדאי ל"תקוף" אתגרים כאלה. האם כל האנשים מסתכלים על העובדות בצורה קרה ומחושבת? או שאולי כולנו אנשים ושואפים להעביר השבוע עם חיוך על הפנים?
חן.
אהבתיאהבתי