Got Silk?!

בפוסט הקודם סיפרתי לכם שהצטרפתי לחברת קמינריו והיום זה הזמן לחשוף את המותג החדש שלנו, Silk!

Silk Data Platform או בשם חיבה, SDP, הוא פתרון וירטואליזציה למידע שמאפשר לספק ללקוחות סט כלים אחיד לניהול מידע ללא תלות בתשתית בה משתמש הלקוח כלומר בין אם מדובר בענן פרטי או כל אחת מספקיות הענן הציבורי הגדולות.

אני עדיין מרגיש חדש בתפקיד ולומד כל יום, ולאט לאט אחלוק אתכם את מה שאני לומד והפעם על המורכבות של נפח אחסון לעומת ביצועי אחסון בעולמות הענן הציבורי. בואו נסתכל למשל על הטבלה הבאה המתייחסת לדיסקים בסביבת GCP:

אפשר לראות שיש קשר ישיר בין גודל הדיסק ב GB וכמות ביצועי ה IOPS העומדת לרשותו. אפשר לראות בהערות גם שיש כמות ה CPU וכמות ה IOPS בגלל ששרתים עם יותר CPU יכולים לגבל הקצאת תקשורת נדיבה יותר, Network egress caps. משמעות הדברים היא שיתכנו מצבים בהם לקוחות צריכים לשלם על נפח דיסק ריק כדי לקבל יותר משאבי ביצועים ועל מעבדים מיותרים כדי לקבל יותר משאבי תקשורת אל הדיסקים.

זה נראה כמו עולם הסטורג' של לפני 15 שנה כלקוחות נאלצו לקנות "עוד ספינדלים" כדי לקבל עוד ביצועים.

אמזון קצת יותר מתוחכמים וקצת יותר קרובים למערכות All Flash של העשור האחרון כי הם אומרים ללקוחות שלא צריך לקנות עוד נפח בשביל ביצועים, אפשר לשלם ישירות על הביצועים. הם קוראים לזה Provisioned IOPS (io1), הלקוח במקרה הזה צריך לשלם פרמיה גם על הנפח וגם על הביצועים אבל לא צריך לשלם על "נפח ריק".

המצב בעולם המיקרוסופטי דומה וגם כאן יש קשר בין נפח לביצועים וכו'

השימוש ב SDP מאפשר לנתק את הקשרים האלו. אנחנו מייצרים שכבת אבסטרקציה כפולה שמנתקת את נפח הדיסק שבסופו של דבר צריך להתאחסן איפשהו ובין ביצועי הדיסק שמסופקים משכבת ה Compute שלנו אל שכבת ה Compute של הלקוח. הניתוק הזה מאפשר להתחיל לחסוך בכסף כי כבר לא חייבים את הדיסקים המהירים ביותר ואנחנו מוסיפים לכך יכולות שרידות ברמת הפלטפורמה שלנו ככה שאפילו לא צריך דיסקים Persistent מתחת לפלטפורמה, דיסקי SSD נדיפים הם כל מה שנדרש.

כלל שירותי הענן מחייבים לקוחות לשלם על המשאבים שהוקצו ולא על המשאבים שנוצלו בפועל. SDP מאפשרת גם כאן לחסוך כסף רב היות וניתן ליישם יכולת Thin Provisioning כך שאפשר "להראות" לשרתים ולאפליציות כמה נפח שרוצים אבל בפועל לצרוך רק את כמות הנפח בשימוש. בנוסף ל Thin Provisioning, הSDP מכיל על כלל המידע יכולות חסכון בנפח כמו ביטול כפילויות, ביטול אפסים ודחיסה ככה שגם תחת שכבת הוירטואליזציה שמשתמשת בדיסקים זולים יחסית, תוך כדי ניצול הנפח המינימאלי הנדרש בלבד, הלקוח משלם רק בערך שליש מכמות המידע שהוא כתב במקור.

כלי שימושי נוסף שאנחנו מאפשרים ללקוחות הוא סנפשוטים רזים. תהליך יצירת סנפשוט בענן הוא תהליך ארוך ויקר. ב AWS למשל, בתהליך יצירת הסנפשוט מועתק המידע אל S3 ובכל סנפשוט נוסף יש להעתיק מידע נוסף, את המידע החדש. אנחנו מאפשרים ליצור סנפשוטים מידיים, מבוססי הצבעות בלבד, כך שאין צורך להזיז מידע או לשלם על נפח מידע נוסף ולכל סנפשוט ניתן לייצר View כלומר להשתמש בסנפשוט כהעתק עצמאי של המידע לשרתים אחרים, test/dev או אנליטיקה וכו'.

אנחנו רואים בבמוצע חסכון של 3:1 בשימוש ביכולות חסכון בנפח ולפחות עוד 30% חסכון על ידי שימוש בThin Provisioning וזה אומר שרק על ידי זה שריכזנו את המידע של הלקוח והכלנו עליו את היכולות האלו, הלקוח צורך עכשיו פחות מרבע מהנפח שהוא צרך קודם ובגלל שאנחנו לא נסנכים על ביצועי הדיסקים של תשתית הענן הרבע הזה הוא בדיסקים זולים יותר מהדיסקים הקודמים!

בפעם הבאה נדבר קצת על ביצועים, בתקווה ועד אז אבין את זה מספיק טוב בעצמי 😊

אגב, אם מישהו זוכר את התמונה של המשרד הביתי שלי מהפוסט הקודם, אז הוספתי מסך נוסף וזו עיצה טובה לכל מי שכמוני עובד הרבה מהבית, ככה אפשר בקלות רבה יותר לראות מה אני מציג למשתתפים בשיחה, את ה speaker notes שלי ואת הווטסאפ איתה אני מתקשר עם הצוות שלי תוך כדי השיחה. כמו כן תליתי תעודה על הקיר ומי שינחש איזו תעודה זו יקבל פרס.

עדכון לפוסט!

כמו מהשמים שלחו לי לינק לסרטון הזה היום, החל מדקה 16:54 בערך אפשר לראות בדיוק כמה מורכבות האופציות לבחירת דיסקים ב AWS והתאמת ה EC2 instance לבחירה שלכם.

כבונוס, יש שם הדגמה של יכולות של blktrace. ביחד עם blkparse, btt ועוד סקריפט פייטון קטן (כן כן הרבה חלקים זזים) אפשר ממש להציג באופן קריא ונוח עד כמה ה IO שהשרת שלכם עושה הוא Sequential או Random, נתון שהרבה פעמים חסר לנו כשאנחנו באים לעשות סייזינג מסודר למערכות סטורג', אם אתם מאלו שעוד עושים כאלו דברים 🙂

credit AWS: https://youtu.be/wsMWANWNoqQ
credit AWS: https://youtu.be/wsMWANWNoqQ

כמו תמיד אשמח מאד לשמוע מכם!

שלכם,

ניר מליק

3 מחשבות על “Got Silk?!

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

מתחבר ל-%s